Headlines

Dow Jones Futures: Izvještaj o CPI inflaciji nakon što S&P 500 probije ključni nivo

Dow Jones Futures: Izvještaj o CPI inflaciji nakon što S&P 500 probije ključni nivo

Dow Jones Futures: Izvještaj o CPI inflaciji nakon što S&P 500 probije ključni nivo

Fjučersi Dow Jonesa su blago porasli u četvrtak, zajedno sa S&P 500 fjučersima i Nasdaq fjučersima, nakon teškog dana za S&P 500 i berzanski rast. Sve oči će se okrenuti ka oktobarskom izvještaju o inflaciji CPI.
XPorast na berzi je u srijedu izgubio tlo pod nogama, a S&P 500 se vratio ispod svog 50-dnevnog pokretnog prosjeka. Mješoviti izborni rezultati, Neprekidne nevolje Bitcoinaobnovljena blokada u Kini – i nadolazeći indeks potrošačkih cijena – bili su mogući uzroci.

Bitcoin je pao na nove dvogodišnje najniže vrijednosti jer je Binance, najveća svjetska berza kriptovaluta, u srijedu popodne rekla da neće kupiti konkurentski FTX.

Megacaps nisu pomogli. Tesla (TSLA) je u srijedu pao ispod ključnih nivoa na najniži nivo u dvije godine, dok je dugogodišnji bik u četvrtak osudio utjecaj “Twitter cirkusa” na brend Tesla. Amazon.com (AMZN) također je postavio nove najniže vrijednosti na medvjeđem tržištu. Apple (AAPL) imala je najgore zatvaranje od juna, dok Microsoft (MSFT) i Google roditelj Abeceda (GOOGL) blago je pao.

Facebook roditelj Meta Platforms (META) je bio izuzetak, odskok nakon najavljujući smanjenje radnih mjesta i troškova. Ali ključni dobavljači su pali.

Ključna zarada

Catalyst Pharmaceuticals (CPRX), Excelerate Energy (EE), Celsius Holdings (CELH) i Rivian (RIVN).

Dionice CPRX-a su skromno porasle u pretprodajnoj akciji Catalyst Pharma je pobijedila EPS i prikazi prihoda. Biotehnologija je takođe podrazumevala prodaju u četvrtom kvartalu u skladu sa konsenzusom. Zalihe katalizatora su pale za 5,35% u srijedu, što je otprilike rani ulazak.

Dionice CELH-a skočile su preko noći zbog snažnog rasta prihoda od Celzijusa nakon što je proizvođač energetskih pića u srijedu pao na najniži nivo od jula. Rivian dionice su se oporavile mješoviti rezultati Q3 nakon pada na najniži nivo od četiri mjeseca Lucidno (LCID) rezultate.

EE dionice se ne trguju nakon što je Excelerate zaradio na vrhuncu pregleda. Zalihe Excelerate su skliznule u srijedu, testirajući 50-dnevnu liniju.

četvrtak rano, Nio (NIO) je rano u četvrtak prijavio gubitak veći od očekivanog, ali je prihod bio na vrhuncu. Dao je i Tesla China EV rival konzervativni Q4 smjernice o isporukama usred nedavnih problema s proizvodnjom povezanih s Covidom. Nio dionice su skromno porasle u pretprodajnoj trgovini. Dionice su u srijedu pale na dvogodišnji najniži nivo nakon što je južno proizvodno središte Guangzhou objavilo blokadu Covida, što je narušilo mnoge kineske dionice.

U međuvremenu, firma za umrežavanje Digi International (DGII) također je imao vrhunske poglede prije otvaranja. Dionicama se još nije trgovalo prije otvaranja u četvrtak. DGII dionice povukle su se u srijedu prema svojoj 50-dnevnoj liniji dok rade na uzlaznu bazu buy point.

Izvještaj o inflaciji CPI

Oktobarski indeks potrošačkih cijena biće objavljen u četvrtak u 8:30 ujutro po istočnom vremenu. Ekonomisti očekuju da će izvještaj o inflaciji CPI pokazati da su cijene porasle za 0,7% u odnosu na septembar. Osnovni CPI, koji isključuje hranu i energiju, trebao bi porasti za 0,5%.

Godišnja stopa inflacije CPI trebalo bi da padne na 8% sa septembarskih 8,2%. Bazna inflacija se održava na stabilnom nivou od 6,6%.

Federalne rezerve žele vidjeti jasne i uvjerljive dokaze usporavanja inflacije prije nego što prekinu povećanje kamatnih stopa. Tržišta blago naginju ka povećanju Fed stope od 50 baznih poena u decembru, ali i dalje postoje velike šanse za peti uzastopni pomak od 75 baznih poena. Novembarski podaci o zapošljavanju i CPI izvještaj bit će objavljeni prije sastanka i objave Fed-a u decembru.

Dow Jones Futures danas

Dow Jones fjučersi su porasli za 0,3% u odnosu na fer vrijednost. Fjučersi na S&P 500 porasli su za 0,35%, a na Nasdaq 100 za 0,55%.

Prinos 10-godišnjeg trezora potonuo je 7 baznih poena na 4,08%.

Izvještaj o inflaciji CPI će sigurno zamahnuti fjučers Dow Jones i prinose Trezora.

Bitcoin se trgovao oko 16.500 dolara, nakon dvogodišnjeg minimuma u srijedu popodne, a sudbina FTX-a je izgledala strašno.

Cijene sirove nafte su blago pale, dok je prirodni plin porastao za 2%. Fjučersi bakra su pali.

Setite se te akcije preko noći Dow futures i drugdje ne mora nužno da se pretvori u stvarno trgovanje u sljedećem regularnom berza sjednici.


Pridružite se stručnjacima za IBD dok analiziraju akcije koje se mogu iskoristiti na berzanskom skupu na IBD Live-u


Stock Market Rally

Porast na berzi je u srijedu počeo mješovito, ali je potom izgubio tlo pod nogama, posebno poslijepodne, zatvarajući se na najnižim nivoima sesije.

Dow Jones Industrial Average je pao za skoro 2% u srijedu berzansko trgovanje. Indeks S&P 500 pao je za 2,1%. Nasdaq kompozit je pao za 2,5%. Rasell 2000 s malom kapitalizacijom pao je za 2,7%.

Prinos 10-godišnjeg trezora porastao je za 2 bazna poena na 4,15%.

Dolar je imao jaku sesiju, nakon velikog pada tokom tri dana.

Cijene sirove nafte u SAD pale su za 3,5% na 85,83 dolara po barelu. Sedmične zalihe sirove nafte u SAD su najviše porasle u mjesecu. U međuvremenu, blokade u Kini izazvale su zabrinutost oko potražnje sirove nafte u toj zemlji. Fjučersi američkog prirodnog gasa povukli su se za 4,5%.

Bitcoin

Bitcoin je ponovo pao kada se probni ugovor Binance za kupovinu FTX-a u utorak raspao, a Binance je otišao nakon što je pogledao knjige svog rivala. “Nadali smo se da ćemo moći podržati FTX-ove klijente da obezbijede likvidnost, ali problemi su izvan naše kontrole ili mogućnosti da pomognemo”, navodi Binance u priopćenju u srijedu popodne.

FTX, koji je ranije ove godine izgledao kao potencijalni spasitelj posrnulim kripto firmama, sada je u opasnosti od kolapsa.

Bitcoin je pao na čak 15.554,48 dolara, što je najgore u posljednje dvije godine. Pionirska kriptovaluta pala je ispod 20.000 dolara upravo u ponedjeljak. Druge velike kriptovalute kao što je Ethereum također nastavljaju rasprodaju, zajedno s dionicama koje se odnose na kriptovalute.

ETF-ovi

Među najbolji ETF-oviInovator IBD 50 ETF (FFTY) je pao 4,2%, dok je Innovator IBD Breakout Opportunities ETF (BOUT) ustupio 1,8%. ETF proširenog tehničkog i softverskog sektora iShares (PDV) potonuo je 2,2%, pri čemu su dionice Microsofta bile glavne komponente. VanEck Vectors Semiconductor ETF (SMH) povukao 2,7%.

Odražavajući više špekulativne priče o dionicama, ARK Innovation ETF (ARKK) pao za 6,5% i ARK Genomics ETF (ARKG) 4,3%. Tesline dionice su glavni udjel u ETF-ovima Ark Investa.

SPDR S&P Metals & Mining ETF (XME) pao 5,4% i Global X US Infrastructure Development ETF (PAVE) izgubio 2,1%. US Global Jets ETF (JETS) pao za oko 1%. SPDR S&P Homebuilders ETF (XHB) pao je za 1,75%. The Energy Select SPDR ETF (XLE) rasprodao 4,9% i Financial Select SPDR ETF (45) pao je za 1,7%. SPDR fond za odabrani sektor zdravstvene zaštite (XLV) pao je za 1,1%.


Pet najboljih kineskih dionica za gledanje


Teslina akcija

Tesline dionice pale su 7,2% na 177,59, potkopavajući najniže vrijednosti u 2021. Kasno u utorak, Elon Musk je otkrio da je 4., 7. i 8. novembra prodao dionice TSLA u vrijednosti od skoro 4 milijarde dolara, vjerovatno da bi pomogao u finansiranju svog preuzimanja Twittera. Objavljivanje bi moglo ukinuti previse nad dionicama TSLA, iako Musk još nije rekao da je završio s posljednjom serijom prodaje dionica.

Tviter preuzimanje Elona Muska ima širi uticaj. To mu oduzima dosta vremena i postoji zabrinutost da će njegovi potezi na Twitteru i tvitovi oštetiti brend Elona Maska, a možda i Teslinog. Na Twitter Spaces događaju u srijedu, Musk je govorio o pretplatama i dodavanju funkcija štednje i plaćanja, ali nije učinio mnogo da pridobije oprezne oglašivače.

Također, Tesla bi mogao pasti zajedno s drugim dionicama izloženim u Kini nakon pojačanih mjera blokade. Nadalje, mnoge američke i kineske dionice električnih vozila pretrpjele su dvocifrene gubitke u srijedu, uključujući dionice Nio, Lucid i RIVN.

Konačno, Tesla još uvijek posjeduje bitcoin.

Kasno u srijedu, predsjednik Bajden je, odgovarajući na pitanje da li Musk predstavlja rizik za nacionalnu sigurnost, rekao: “To je vrijedno razmatranja”, dodajući da postoji “mnogo načina” da se to učini.

Dionice TSLA-a su se preokrenule na niže, 2%, pošto je analitičar Wedbusha Dan Ives spustio ciljnu cijenu na 250 sa 300 i povukao Teslu sa liste “Najboljih ideja”. Rekao je da “Twitter cirkuska predstava polako počinje da utiče na netaknutu EV marku Tesle i da bi to moglo uticati na potražnju.”


Tesla Vs. BYD: Kojeg EV giganta je bolje kupiti?


Ostale Megacap dionice

Meta Platforms će ukinuti 11.000 radnih mjesta ili 13% svoje radne snage. Roditelj Facebook-a će također ograničiti infrastrukturnu potrošnju jer su se investitori odbili od ogromnih metaverzalnih troškova. Dionice META-e su porasle za 5,2%, ali su granice potrošnje pogodile Arista Networks (strane), Nvidia (NVDA) i drugi dobavljači koji imaju koristi od metaverzuma rasipanja.

Dionice Applea potonule su 3,3% na 134,87. Iako proizvođač iPhonea nije smanjio svoje najniže vrijednosti u oktobru ili dno na medvjeđem tržištu od 16. juna, dionice AAPL-a su se zatvorile na najgorem nivou od 17. juna. Ranije ove sedmice, Apple je upozorio da će kineska ograničenja Covida naštetiti proizvodnji iPhonea 14 Pro.

Dionice Amazona pale su za 4,3%, što je na najnižoj tački od marta 2020. Dionice MSFT-a pale su za 1,9%. Guglove dionice su se povukle za 1,8%. Ali oba su još uvijek u blagom porastu za ovu sedmicu.

Analiza tržišta

Upravo kada se činilo da berzanski reli vraća zamah, prodaja se vratila u srijedu. Dow Jones se povukao malo ispod svoje 200-dnevne linije. S&P 500 se vratio ispod svog 50-dnevnog pokretnog prosjeka. Russell 2000 je također probio ispod granice od 50 dana.

Zaostali Nasdaq se povukao nakon što je u utorak udario otpor na 21-dnevnoj liniji.

Prinosi trezora su porasli, ali ne mnogo. Dolar je oporavio, ali je nedavno u opadanju. Još uvijek neizvjesni izborni rezultati, koji ukazuju na manji talas GOP-a nego što se očekivalo, možda su odigrali ulogu. Pad Bitcoina, blokade u Kini i često negativne reakcije na zaradu su doprinijele.

Na kraju, tržišni reli je bio pod pritiskom protekle sedmice. S&P 500 iznad 50-dnevne linije je minimalni nivo za snagu tržišta. Nasdaq koji se kreće iznad tog ključnog nivoa bio bi još jači signal.

Oktobarski izvještaj o indeksu potrošačkih cijena mogao bi postaviti ton očekivanjima Fed-a o povećanju stope, a možda i smjeru tržišta, barem na nekoliko sedmica.


Vrijeme na tržištu uz IBD-ovu ETF tržišnu strategiju


Šta sada učiniti

Tržišni rast je u rasponu, iako je Dow blizu nedavnih maksimuma i Nasdaq blizu najnižih vrijednosti na medvjeđem tržištu. Nestabilno, bočno tržište je izuzetno opasno za investitore.

Snažno bikovsko tržište općenito podiže sve čamce. Medvjeđe tržište ih potapa, terajući sve na suvo. Ali uzburkane tržišne vode će učiniti dovoljno da privuku investitore malim trkama za indekse i snažnim dobicima za pojedinačne dionice. Ali nakon kupovine blizu kratkoročnog vrha, investitori su uhvaćeni u podzemlju dok dionice padaju nazad. Ovo se može nastaviti i dalje, pri čemu investitori uzimaju gomilu malih gubitaka ili neke vrlo velike.

U redu je napraviti neke probne kupovine i zadržati pozicije ako rade, iako biste mogli razmisliti o brzom preuzimanju barem djelomičnog profita u ovom okruženju. Ali investitori bi trebalo da sačekaju rast tržišta da pokažu trajnu snagu pre nego što imaju značajnu izloženost.

Ali važno je ostati angažovan. Investitori bi trebalo da imaju plan igre i da ga izvrše ako tržište ili pojedinačna udela padnu na niže ili više. Ažurirajte svoje liste praćenja kako biste bili spremni da iskoristite prednosti sljedećeg pravog rasta na tržištu.

Čitaj Velika slika svaki dan da ostanete u skladu s tržišnim smjerom i vodećim dionicama i sektorima.

Pratite Eda Carsona na Twitteru na adresi @IBD_ECarson za ažuriranja berze i još mnogo toga.

MOŽDA TI SE TAKOĐER SVIĐA:

Zašto ovaj alat za IBD pojednostavljuje Search Za vrhunske dionice

Uhvatite sljedeću veliku dobitnu dionicu s MarketSmithom

Želite da dobijete brzu zaradu i izbegnete velike gubitke? Isprobajte SwingTrader

IBD Digital: Otključajte IBD-ove premium liste dionica, alate i analizu već danas

200-dnevni prosjek: posljednja linija podrške?

#Dow #Jones #Futures #Izvještaj #CPI #inflaciji #nakon #što #probije #ključni #nivo

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button